کد مطلب:243855 شنبه 1 فروردين 1394 آمار بازدید:111

سخنان حضرت درباره ی صفوان، ابن سنان، زکریا و سعد
[175] 25 - شیخ طوسی آورده است:

از ابو طالب عبدالله بن صلت قمی روایت شده كه گفت: در آخر عمر امام جواد علیه السلام، بر حضرت داخل شدم و شنیدم كه می فرمود: خدای متعال، صفوان بن یحیی و محمد بن سنان و زكریا بن آدم را از طرف من، پاداش نیك دهد كه حقوق مرا، ادا كردند و حضرت از سعد بن سعد، یادی نفرمود.

راوی گفت: از خدمت حضرت خارج شدم و موفق خادم را دیدم، سپس به او گفتم: همانا مولای من، از صفوان بن یحیی و محمد بن سنان و زكریا بن آدم، به نیكی یاد كرد؛ ولی از سعد بن سعد، چیزی نفرمود.

راوی گفت: خدمت حضرت بازگشتم و این بار، چنین فرمود: خدای متعال صفوان بن



[ صفحه 152]



یحیی و محمد بن سنان و زكریا بن آدم و سعد بن سعد را، از طرف من جزای خیر دهد كه در مورد من به عهد خود وفا كردند. [1] .

[176] 26 - و نیز گفته است:

از محمد بن اسماعیل بن بزیع روایت شده كه گفت: امام جواد علیه السلام، صفوان بن یحیی و محمد بن سنان را لعنت كرد و فرمود: آن دو نفر با دستور من، مخالفت كردند.

راوی گفت: اما سال بعد، آن حضرت به محمد بن سهل بحرانی فرمود: صفوان بن یحیی و محمد بن سنان را دوست بدار كه من از آن دو، خوشنود شده ام. [2] .

[177] 27 - و نیز آورده است:

از ابوطالب قمی روایت شده كه گفت: در آخر عمر امام جواد علیه السلام، بر آن حضرت وارد شدم و شنیدم كه می فرمود: خدای متعال، صفوان بن یحیی، محمد بن سنان، زكریا بن آدم و سعد بن سعد را از طرف من، پاداش نیك عطا كند كه آنها، حقوق مرا ادا كردند. راوی گفت: زكریا بن آدم، از دوستداران اهل بیت بود، و راجع به او (یعنی زكریا بن آدم)، توقیعی به این شرح از امام جواد علیه السلام صادر گشت: به یاد آوردم قضای خدای متعال را، در مورد آن مردی كه چشم از جهان فرو بست و خداوند، مشمول رحمت خویشش ساخت در روزی كه زاده شد و روزی كه بدرود زندگی گفت: و روزی كه بر انگیخته خواهد شد؛ او تا زنده بود، با معرفت به حق زندگی كرد، به حق گفت؛ برای رضای حق، شكیبا و خویشتن دار بود؛ به وظایفی كه خدا و رسولش بر او واجب كرده بودند عمل كرد و خدایش رحمت كرده از دنیا رفت؛ در حالی كه عهد و پیمانش را نشكست و دگرگون نساخت؛ خدای متعال، مزد نیت و پاداش كوشش و تلاشش را به وی عطا فرماید. [3] .

[178] 28 - و نیز گفته است:

از علی بن حسین بن داود روایت شده كه گفت: از امام جواد علیه السلام شنیدم كه محمد بن سنان را به نیكی، یاد می كرد و می فرمود: من، از او راضی هستم؛ خدای متعال از وی راضی باشد كه هرگز با من و پدرم، مخالفت نكرد. [4] .



[ صفحه 153]




[1] اختيار معرفة الرجال 2: 792 ح 963.

[2] همان:793 ح 964.

[3] الغيبة: 348 ح 303.

[4] همان: ح 304.